Alumni

Andrea Mijatović 

Engleski jezik
Osnovne studije, studijska grupa Engleski jezik, sam završila na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić 2013. godine. Iste godine upisujem se na master studije i počinjem da radim u struci kao nastavnik engleskog jezika. Zahvaljujući teoretskom i praktičnom znanju koje sam stekla na studijama, posebno iz oblasti metodike nastave, odlučujem da otvorim sopstvenu školu. Na taj način sam uspela svo znanje, savete i iskustvo koje sam stekla na studijama da iskoristim u izgradnji karijere.

Dubravka Vlahović

 

Engleski jezik
Uspešan student doktorskih studija Anglistike na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, asistent na Fakultetu za pravne i poslovne studije Dr Lazar Vrkatić. Završila je osnovne i master studije kao student generacije na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić u Novom Sadu, gde već pet godina znanja stečena tokom studiranja uspešno primenjuje u praksi:
“Izuzetno inovativan program ovog fakulteta i savremen koncept nastave i doprineli su ideji da vidim sebe u ulozi profesora koji će interaktivnim pristupom oplemeniti nastavu engleskog jezika i motivisati studente da daju svoj maksimum, sve u cilju građenja generacija mladih profesionalaca koji će biti ponos našeg fakulteta. Počela sam da radim kao mladi demonstrator, nastavila kao saradnik u nastavi, a danas, kao asistent koji voli svoj posao, zelim da se zahvalim svojim profesorima, mentorima, kao i mojim studentima, na dugogodišnjoj razmeni znanja i iskustava.

Ivana Cvekić

Engleski jezik
Posle završene četiri godine na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, upisala sam se na master studije na Alpen-Adria Universität u Klagenfurtu. Pored toga što su mi svi predmeti bili priznati, nakon nostrifikacije diploma u Austriji sam dobila zvanje magistra, što samo dokazuje kvalitet i nivo fakulteta u Srbiji. Stečeno znanje sam uspela da primenim i proširim u daljem studiranju, na čemu se zahvaljujem svim profesorima, ali najviše na motivaciji za dalje usavršavanje.

Ivan Šaranović

 

Engleski jezik
"Završio sam osnovne akademske studije u Novom Sadu na studijskom programu Engleski Jezik u junu 2013. godine. Zbog studijskog programa koji se konstantno usavršava, zbog inovativne i interaktivne nastave koja sadrži mnoštvo praktičnog rada, profesorskog kadra koji je uvek tu za pomoć i saradnju, naučio sam da teoriju koristim praktično i dobio sam mogućnost da master studije nastavim u inostranstvu. Ostvario sam maksimalan broj bodova na prijemnom ispitu za master studije iz oblasti primenjene lingvistike na odseku za filozofiju i filologiju Eötvös Loránd Univerziteta u Budimpešti i tamo ću nastaviti svoje školovanje zahvaljujući ovoj visokoškolskoj instituciji. "

Katarina Petković

Engleski jezik
"Nakon završetka osnovnih studija na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić Novi Sad, studijska grupa Engleski jezik, sa prosekom 9,61 upisala sam se na Master studije, na odseku za Engleski jezik i lingvistiku, na Univerzitetu u Beču u Austriji. Posebno mi je drago što su mi prilikom upisa na fakultet bili priznati svi ispiti sa osnovnih studija, tako da se kvalitet naših studija nijednog trenutka nije doveo u pitanje. Ubrzo sam upisala još jedan fakultet, takođe Engleski, ali pedagoški smer. I u ovom slučaju su mi priznati mnogi ispiti sa osnovnih studija na našem fakultetu, upravo zbog programa po kome smo radili i koji je prema svim evropskim standardima."

Sonja Babić

Engleski jezik
Završila sam osnovne studije (Engleski jezik) na ,,Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić“ u Novom Sadu, 2013. godine kada sam bez ikakvih problema uspela da upišem master studije u Klagenfurtu, u Austriji. Bila sam primeljena i u Beču i u Gracu, ali sam se ipak odlučila za ovaj grad. Zahvaljujući znanju koje sam stekla na osnovnim studijama, ovde brzo napredujem, ističem se i imam najviše ocene. Svakom ko želi da pokusa, toplo bih preporučila, jer se naši studenti prepoznaju i uvek su dobrodošli.

Stefan Savić Tričković

 

Engleski jezik
"Završio sam osnovne studije na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić" u Novom Sadu i tako stekao akademski naziv 'Filolog Anglista'. Moderan, inovativan, i sveobuhvatan program koji pruža ova institucija mi je omogućio dalje školovanje u inostranstvu. Trenutno sam student na master studijama Master Program in English and American Studies na Univerzitetu "Karl-Franzens" u Gracu u Austriji. Budući da je Fakultet za pravne i poslovne akademske studije dr Lazar Vrkatić bio, ne usputna stanica, već neizostavna odskočna daska u mom obrazovanju, dugujem kako instituciji, tako i profesorima, jedno veliko Hvala! "

Zoltan Filep

Engleski jezik  
"Zaposlen u MUP-u R. Srbije, po povratku iz mirovne misije UN u Liberiji 2007. godine, upisao sam osnovne studije Engleskog jezika na Fakultetu za pravne i poslovne studije. Nakon završetka studija 2010. godine sam stekao akademski naziv „Filolog anglista“. Studije na ovom programu su mi omogućile usvajanje stručne terminologije, posebno iz oblasti pravnog i poslovnog engleskog jezika, što je u znatnoj meri uticalo na moje sledeće međunarodno angažovanje na jugu Kirgistana, gde sam u okviru projekta OEBS "Community Security Initiative" proveo dve godine. Ove godine sam rešio da upišem master studije na ovom fakultetu, koje će u velikoj meri biti od značaja za moj dalji profesionalni razvoj. "

   
   
   
   
 

 

O STUDIJSKOM PROGRAMU

  OSNOVNE STUDIJE
  MASTER STUDIJE
  UPIS
  NASTAVNO OSOBLJE
  PREDMETI
  PRAKTIČAN RAD
  NASTAVA
  Galerija
KONTAKT

AKREDITACIJE

 

AMERICAN
CORNER

Američki kutak
Novi Sad

 

 

SEEPALS
South East European
Project for the Advancement of Language Studies

 

ALUMNI
Preko dve hiljade zadovoljnih
studenata

e-LEARN 

 

Bulevar oslobođenja 76
21000 Novi Sad 
      
+381 (21) 472 7884

e-mail:
office@fpps.edu.rs

  O nama Studijski programi Upis Nastava Izdavačka delatnost Nauka Fondacija
  Pozdravna reč dekana
O osnivaču
Misija i vizija
Akreditacije
Akta fakulteta
Međunarodna saradnja
Savremeni koncept
nastave
Pravo
Engleski jezik
Psihoterapija
Poslovna psihologija
Poslovna ekonomija
Bezbednost i
kriminalistika
Osnovne studije
Master studije
Savremeni koncept
nastave

Kontakt
Rasporedi
Konsultacije
Rezultati
Preuzimanje materijala
E-learn
Live@edu
Kalendar rada
Opšte informacija
Izdanja
CIVITAS
Kontakt
Opšte informacija
Naučni skupovi
Tribine
CEPK

Studentski
parlament

Kontakt